Ecologisch bouwen

Stillaan is ecologisch en milieubewust bouwen een tendens aan het worden in Vlaanderen. Ecologisch of milieuvriendelijk een huis of woning bouwen is zeer interessant en de unieke oplossing voor een lage energiefactuur, een ecologische strategie zal zorgen voor een energiezuinige woning. Ecologisch bouwen is anders wonen en anders leven. Voor ecologisch bouwen kunt u terecht bij architectenbureau Frank Gruwez. Architectenbureau Frank Gruwez ontwerpt en bouwt verschillende soorten woningen waaronder ecologische woningen. Wij maken bouwprogramma�s op maat waarbij wij ecologisch bouwen in uiteenlopende bouwstijlen kunnen uitvoeren. Wij luisteren naar uw bouwdroom en realiseren bouwschetsen op maat. Het is zeker onze taak om dromen om te zetten in werkelijkheid. Wij houden budget en omgevingsfactoren scherp in de gaten. Voor ecologisch bouwen zijn technologie, ontwerp en materiaal belangrijk. Met ecologisch bouwen bezuinigt u op energie en krijgt u een geweldig comfort.

Van paardenslachterij tot frisse, ecologische woning

Lieve en Geert slaagden erin om een paardenslachterij om te bouwen tot een strakke woning die de naargeestige sfeer van vroeger volledig van zich afschudde.

Eco-logisch

Bij ecologisch bouwen wilt u natuurlijk alleen gebruikmaken van duurzame producten. Dit geldt dus ook bij het uitkiezen van uw verf. De meeste bekende soorten verf die u bijvoorbeeld in de bouwmarkt haalt zijn vaak synthetisch. Daarom kiest u bij het uitzoeken van duurzame producten ook voor ecologische verf. Deze verf is beter voor het milieu en voor uw gezondheid en gaat daarnaast ook nog eens een stuk langer mee.

Ecologisch-bouwen-wonen

Wat is verschil tussen duurzaam en bio-ecologisch bouwen? En hoe doe je dat nu precies, ecologisch bouwen?

Bouwadvies voor duurzaam en ecologisch bouwen | Vlaanderen.be

Die steunpunten geven ook infosessies, workshops en vormingen. U kunt ook contact opnemen met het Vlaams Instituut voor bio-ecologisch bouwen en wonen (VIBE vzw) (externe website). Ze adviseren niet alleen over energiezuinig bouwen, maar houden ook rekening met de impact van een woning op de gezondheid.

Advertenties