Biobased ontwerpen

Hoe ontwerp  en bouw je een biobased gebouw? De  bouwwereld is aan het veranderen en er is steeds meer interesse in de mogelijkheden om met biobased materialen te bouwen. De BNA Academie organiseert op 4 en 12 oktober 2017 de tweedaagse training ‘Biobased Ontwerpen en Bouwen’.

Nieuwbouw en renovatie

Op de training gaat het om het leren kennen van verschillende soorten materialen en de toepassingsgebieden daarvan. Mogelijkheden voor nieuwbouw en renovatie. De wereld van de bouw is aan het veranderen.Van een bedrijfstak die gebaseerd is op een lineaire benadering met fossiele grondstoffen en veel afval, in een moderne bedrijfstak die uitgaat van biobased oplossingen in een circulaire aanpak. De noodzaak om dit te doen is ingegeven door het wereldwijde besef dat de veranderingen van het leefklimaat de huidige maatschappij bedreigen.

Biobased materialen

In de nieuwe circulair denkende bouwwereld is het doel om de ecologische footprint van de activiteiten in de gebouwde omgeving uiteindelijk neutraal te maken en daarmee de natuurlijke grondstoffen niet uit te putten. Biobased materialen en producten geven hiervoor veel oplossingen.

 

Bewaren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s